Japanese International School
Tai Po, Hong Kong

Located at the intersection of the cruciform plan, a sun-drenched three-storey atrium forms the entry and the central gathering point of the school. It provides visual connections between the lobbies on each floor that lead to the various major functions distributed through the four wings. WCWP designed multiple roof gardens and playgrounds, staggered vertically at different levels, to encourage students to utilize the outdoor areas which are surrounded by the greenery of the New Territories and have spectacular views of nearby Tolo Harbour. The building is also partially raised to allow landscape and recreation areas to continue uninterrupted across the school’s grounds.

Key Facts
Start Date
1995
Completion Date
1997
GFA
13,900 m²
Site Area
9,200 m²