Mayfair By The Sea
Tai Po, Hong Kong

Built on a complex combined site that was split down the middle by a Government-mandated non-building area, this development consists of more than 1,000 residences and connects the Providence Bay residential district to the north and Hong Kong Science Park to the south. Stretched along the Tolo Harbour promenade, the 15-storey towers and villas enjoy unimpeded views towards the protected Ma Shi Chau Geopark islands. A row of 5 and 6-storey townhouse-style blocks also sit behind the towers connection to the riverwalk.

Upon entering, vehicles are generally to the basement to free up the ground for landscaping, pools, and pedestrian parks. Waterfront villas can be accessed by ascend directly from their basement private integrated spaces. Behind the villas at the center of the site sits the expansive clubhouse, which includes a kindergarten and a full-service spa, in addition to luxury facilities such as multiple pools, function rooms, a gym, and a basketball court.

In recognition of the holistic environmental approach taken, the project made extensive use of precast facade panels, which were factory fabricated and delivered to site as completed units including windows and tiles, which helped to minimize wastage and greatly improved quality.

Key Facts
Start Date
2010
Completion Date
2015
GFA
133,866 m²
Site Area
41,850 m²