The Hong Kong Jockey Club Shatin Communications and Technology Centre
Shatin, Hong Kong

The Shatin Communications and Technology Centre (SCTC) at Shatin Racecourse is designed to provide a world-class working environment for staff of The Hong Kong Jockey Club. It brings together a series of core operations within an improved, more sustainable environment which caters to the long-term operational requirements of the Club. Each floorplate of this ten-story building is about 5,000 square meters, and there is a six meter deep basement housing plant rooms.

The building accommodates the Club’s Main Telebet Centre, an Integrated Control Centre, the IT Department, Broadcasting Department facilities including their television studios, and a Hong Kong Jockey Club College for ongoing development of Club employees. The College, on the top floor, opens onto a tree-filled courtyard which leads up to a split level roof garden with uninterrupted views of the racecourse.

With sustainable design features including outstanding energy performance, use of solar hot water heating, incorporation of a rain water recycling system, and numerous measures for occupant well-being, the project achieved LEED Gold certification and BEAM Plus Gold certification, and has won the 2016 ASHRAE Regional XIII Technology Award.

Key Facts
Start Date
2011
Completion Date
2015
GFA
60,755 m²
Site Area
6,687 m²
Collaborating Architect
Arquitectonica
Photo Credits
James Reid (4-9)